Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Zebra Danio


Zebra Danio
    


Από τα  πιο σκληραγωγημένα και κινητικά  είδη  ψαριών ενυδρείων, το ζέβρες  Danio αναγνωρίζονται εύκολα από τις διακριτικά οριζόντιες  λωρίδες του. Οι μπλε-πορφύρες  οριζόντιες λωρίδες τρέχουν από το βράγχιο στην ουρά, θέτοντας μακριά το λεπτό συμπιεσμένο ασημένιο-χρυσό σώμα αυτού του ελκυστικού ψαριού.

Το μικρό μέγεθός  του ζέβρα  Danio, λιγότερο  από των πέντε   εκατοστά  , και της ειρηνικής φύσης, τους καθιστά καλά ταιριαγμένους σε ένα κοινωνικό ενυδρείο. Τα θηλυκά είναι συνήθως μεγαλύτερα και πιό σωματώδη από τα αρσενικά.

Το Zebras είναι ψάρια  επιφάνειας . Τεχνικά θεωρούνται ψάρια κρύου νερού , όμως προτιμούν τα νερά σε θερμοκρασίες  17-24 C. Εντούτοις, θα προσαρμοστούν σε ένα ευρύ φάσμα των ορίων  νερού.

Το  Ζέβρα  Danios είναι παμφάγο, δεχόμενος σχεδόν οποιαδήποτε τροφή.
Αν και τρέφονται σχεδόν με τα πάντα , απολαμβάνουν ιδιαίτερα μικρό ζωντανό ή κατεψυγμένη τροφή.

Τα Ζέβρα  Danios είναι ιδανικό για τους αρχαρίους. Μια μοναδική ποιότητα Ζέβρα  Danio είναι ότι δεδομένου ότι είναι αρκετά πιστοί στον επιλεγμένο σύντροφό τους. Τα ζευγαρωμένα ζευγάρια παραμένουν μαζί για τη ζωή, και σπάνια το γόνο με άλλους, ακόμα κι αν ένας σύντροφος πεθαίνει.
Στο ενυδρείο  αναπαραγωγής  πρέπει το νερό να είναι  ρηχό, περίπου Δεκαέξι  εκατοστά  βάθος . Τα αυγά θα πέσουν στο  αμμοχάλικο και θα προστατευθούν από τα ενήλικα ψάρια.
Η ωοτοκία απαιτεί τις θερμοκρασίες μέχρι 25 βαθμό   C.
300 έως 500 αυγά θα διασκορπιστούν πέρα από το κατώτατο σημείο. Απομακρύνετε  τα ζευγάρια  μετά από την γέννα , δεδομένου ότι αν μείνουν μέσα θα φανε τα μωρά.
Τα αυγά  θα εκκολάψουν σε δύο ημέρες. Τα αυγά είναι πολύ μικροσκοπικά, και μπορούν εύκολα να χαθούν όταν υπάρχει  μεγάλη ροη νερού από τα φίλτρα . Ταΐστε τα νέα μωρά με εκκολαπτόμενη Αρτέμια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου