Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Ξέρατε ότι...

Ξέρατε  ότι...    


Τα Τσόου-Τσόου αρχικά εκτράφηκαν για τρεις λόγους: 1) ως σκύλοι συντροφιάς, κυνηγίου και εργασίας, 2) για να κρατάνε τους ανθρώπους ζεστούς με την πλούσια γούνα τους και 3) ως φαγητό, όπως τα γουρούνια και οι αγελάδες.
-Το αλουμινόχαρτο και τα μπαλόνια μπορούν να κοστίσουν στους τετράποδους φίλους μας μέχρι και τη ζωή τους. Αν ένας σκύλος καταπιεί ένα μεγάλο κομμάτι κινδυνεύει να πάθει ασφυξία, καθώς τα υλικά αυτά δεν διαλύονται ποτέ.

-Το γιγάντιο Ιρλανδικό Wolfhound είναι τόσο δυνατό που μπορεί να βάλει κάτω ένα Μαστίφ ή ένα Μπούλντογκ. Στις κυνομαχίες έπιανε τον αντίπαλο σκύλο από πίσω και απλά τον ταρακουνούσε μέχρι θανάτου.

-Το Ροδεσιανό Ρίτζμπακ έχει μία ξεχωριστή γραμμή κατά μήκος της πλάτης του, η οποία δημιουργείται από τρίχες που φυτρώνουν σε αντίθετη φορά από το υπόλοιπο τρίχωμα.

-Το Σαλούκι παρουσιάζεται σε αρχαίες παραστάσεις που χρονολογούνται από το 7000 π.χ. Λέγεται μάλιστα, πως όταν δεις τη λέξη σκύλος στη βίβλο, σημαίνει απλά Σαλούκι.

-Το Μπόξερ ήταν πολύ ονομαστό για τους τρόπους που μαχόταν. Ξεκινούσε με τις μπροστινές του πατούσες, όπως ακριβώς και ένας πραγματικός μποξέρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου