Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Rasbora heteromorpha Rasbora heteromorpha Red Rasbora


Rasbora heteromorpha Rasbora heteromorpha 
Red Rasbora





Οικογένεια: Cyprinidae
Προέλευση: Νοτιοανατολική Ασία, τη Μαλαισία, τη Σιγκαπούρη, την Σουμάτρα, στην Ταϊλάνδη
Ενηλίκων Μέγεθος: 1,75 ίντσες (4,5 cm)
Ειρηνικό, κατάλληλο για συμβίωση με άλλα ψάρια
Διάρκεια ζωής: 6 χρόνια

Διατροφή: παμφάγο ψάρι, τρώει τα περισσότερες τροφές
Αναπαραγωγή:  δύσκολο να αναπαραχθούν
Από τα πάνω από πέντε είδη δεκάδες Rasbora, η Harlequin είναι αναμφισβήτητα το πιο δημοφιλές από όλα αυτά. Συχνά αναφέρεται ως ο Ερυθρός Rasbora, το σώμα είναι ένα κοκκινωπό χρώμα του χαλκού που είναι τονισμένα με μια εντυπωσιακή μαύρη σφήνα που καλύπτει το πίσω μισό του σώματος. Δύο άλλα είδη που έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά έχουν περιγραφεί. However, R. espei and R. hengeli, Ωστόσο,μπορεί στην πραγματικότητα να είναι υποείδος  του heteromorpha Ρ..
Φροντίδα:

Τα  Rasboras είναι  ψάρια του γλυκού νερού, και ποτέ δεν εμφανίζονται σε υφάλμυρα νερά.Μπορούν να βρεθούν σε όλους τους πεδινούς υγροτόπους της Νοτιοανατολικής Ασίας, όπου το νερό είναι μαλακό και όξινο,προτιμούν ένα περιβάλλον με περιοχές πυκνής βλάστησης, μια ανοιχτή περιοχή για μπάνιο, ένα σκοτεινό υπόστρωμα, και έναν υποτονικό φωτισμού.

 Η θερμοκρασία του νερού δεν είναι κρίσιμη, ωστόσο το ιδανικό εύρος είναι 74 έως 78 F (23 -26 C). Το pH του νερού θα πρέπει να είναι ελαφρώς όξινο, στην περιοχή από 6,0 έως 6,5. Είναι πιο άνετα σε έναενεδρείο να διατηρούνται σε ομάδες από τρία τουλάχιστον ή και περισσότερα. Είναι εξαιρετικά ψάρια στον χαρακτήρα τους και δεν έρχονται σε διαμάχη με οποιοδήποτε άλλο είδος.

Διατροφή:
Τρώνε τα πάντα αποξηραμένες, κατεψυγμένες αλλά και ζωντανές τροφές.Η ποικιλία στην τροφή τους εξασφαλίζει καλή υγεία.

Αναπαραγωγή:
Είναι από τα πιο δύσκολα είδη αναπαραγωγής, ωστόσο ωοτοκία μπορεί να επιτευχθεί εφόσον παρέχονται οι κατάλληλες συνθήκες. Τα αρσενικά είναι πιο λεπτά από τα θηλυκά, και επιδεικνύουν ένα στρογγυλεμένο επέκτασης στο κάτω άκρο του ξεχωρίζει για τη μαύρη σφήνα που καλύπτει το οπίσθιο τμήμα του ψαριού. Η μαύρο σφήνα στα θυλικά είναι τέλεια ευθεία.
καθώς μεγαλώνουν σε μέγεθος.Τα νεαρά φθάνουν στη σεξουαλική ωριμότητα σε περίπου έξι έως εννέα μήνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου