Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2011

Μαλαισιανή αρκούδα

Μαλαισιανή αρκούδα


Η Μαλαισιανή αρκούδα (ήλαρκτος) είναι η μικρότερη αρκούδα (έως 60 κιλά) και ζει στην Νοτιοανατολική Ασία.

Σύμφωνα με τον Ρον Στάινμετς της WCU, οι αρκούδες της Μαλαισίας (Helarctos malayanus) έχουν μειωθεί κατά τουλάχιστον 30% τα τελευταία 30 χρόνια και ο αριθμός τους συνεχίζει να μειώνεται. Στη νέα έκδοση της Λίστας, το είδος χαρακτηρίζεται «ευάλωτο».

Η αρκούδα της Μαλαισίας, το μικρότερο είδος αρκούδας στον κόσμο, απειλείται από τους λαθροκυνηγούς, οι οποίοι πωλούν τη χολή της στην Κίνα ως παραδοσιακό φάρμακο. Παράλληλα, η αποψίλωση της τροπικής ζούγκλας περιορίζει το ενδιαίτημά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου