Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Pearl Gourami

Οι Pearl Gourami (Trichogaster leeri), μερικές φορές γνωστή ως leeri.






Το ψάρι Gourami προέρχεται από την Ταϊλάνδη , τη Μαλαισία , Σουμάτρα , και το Βόρνεο .  Εμφανίζεται σε βάλτους  με όξινο νερό. Αυτό το ψάρι προτιμά την κορυφή και μεσαία επίπεδα του νερού. Είναι ένα τροπικό ψάρι  εκτρέφονται και διατηρούνται σε ενυδρεία .
Εμφάνιση και ανατομίας
 Τα ψάρια αυτά φθάνουν περίπου 12 εκατοστά Το σώμα είναι ένα ασημί - καφέ, καλύπτονται από ένα μαργαριτάρι σχέδιο, με διακριτή μαύρη "δαντέλα" που εκτείνεται το κεφάλι του, και σταδιακά λεπτένει προς το ουραίο πτερύγιο .Οι ρυθμοί ανάπτυξης αυτού του ψαριού έχει προκαλέσει πολλά δημοφιλή ονόματα, όπως ο Lace Gourami και το Μωσαϊκό Gourami.  Η «δαντέλα» αναφέρεται στη μακρά μαύρη γραμμή που διατρέχει το σώμα του ψαριού, ενώ οι «Μωσαϊκό» αναφέρεται περισσότερο προς το μαργαριτάρι, ή μωσαϊκό-όπως ρυθμού ανάπτυξης του σώματος.

Τα αρσενικά δείγματα αυτού του ψαριού, όμοια με πολλές gouramis , είναι συνήθως μεγαλύτερα και πιο πολύχρωμα από τους ομολόγους τους των θυλικών. Εκθέτουν φωτεινό χρώμα πορτοκαλί γύρω από την περιοχή του λαιμού, η οποία κατά την περίοδο αναπαραγωγής  γίνεται πολύ πιο φωτεινή και χρησιμοποιείται για να ελκύει τα θυλικά. Τα αρσενικά εμφανίζουν επίσης κάπως μιας χροιά πορτοκαλί τα πτερύγιά τους, με την εξαίρεση του ουραίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου