Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Γενειοφόρος κόλλεϊ.

Γενειοφόρος κόλλεϊ.



Προέλευση. Στη Σκωτία, ο γενειοφόρος Collie υπήρχε ήδη κατά τη διάρκεια της Ρωμαϊκής επιδρομές. Στην XVI αιώνα. Ήταν γνωστό στους βοσκούς, και μεταξύ τους ευγενείς, οι ποιητές έχουν συνθέσει τραγούδια γι 'αυτήν. Εξωτερικά, τα σκυλιά αυτής της φυλής μοιάζουν Bobtail.


Περιγραφή. Γενειοφόρο κόλλεϊ - ένα έντονα χτισμένο σκυλί που δεν φαίνεται βαρύ. Ύψος 53-56 εκατοστά Μέσο βάρος των 30 kg. Το κεφάλι είναι ευρύ με ένα μακρύ ρύγχος. Δόντια μεγάλο και άσπρο. Μάτια που καλά χώρια και είναι σε αρμονία με το χρώμα του τριχώματος.

Κρεμαστά αυτιά. Η ουρά είναι παραλείπεται όταν ο σκύλος είναι ήρεμος, είναι επάνω, όταν είναι ενθουσιασμένοι. Γούνα παχιά και τραχιά, με πυκνή μαλακό υπόστρωμα. Χρώμα σχιστόλιθος-γκρι, μπεζ, αποχρώσεις του γκρι, μαύρα στίγματα ή με άσπρη άμμο.


Εφαρμογή. Για αιώνες, ο γενειοφόρος Collie χρησιμοποιήθηκε ως βοσκός. Αυτά τα σκυλιά είναι να αντέξει εύκολα τα πιο βαρύς χειμώνας, εξαιρετικά προσεκτικοί στο έργο τους. Λόγω της φύσης του καλού και χαριτωμένη εμφάνιση, γενειοφόρο κόλλεϊ είναι υπέροχο σπίτι σκυλιά. Τους αρέσει να ζουν σε ένα ρείθρο. Αυτή η φυλή είναι ελάχιστα γνωστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου