Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Havanese Bichon

  Havanese Bichon



Το Havanese είναι ένα μικροσκωπικό σκυλάκι με τρίχωμα που το κάνει να φαντάζει μεγαλύτερο απ´ ό,τι στην πραγματικότητα είναι. Έχει μυτερή μουσούδα, μαύρα ρουθούνια και μεγάλα, αμυγδαλωτά μάτια. Το σώμα του έχει ορθογώνιο περίγραμμα και το τρίχωμά του είναι μαλακό και πυκνό σε λευκό, μπεζ, καφέ ή γκρι μονόχρωμο ή με ακανόνιστα πολύχρωμα στίγματα.
Τα Havanese είναι πλασμένα για σκυλάκια συντροφιάς. Πανέξυπνα, με αστείρευτη αγάπη για τα αφεντικά τους, τρυφερό χαρακτήρα και απίστευτη διάθεση για παιχνίδι. Αγαπούν τα παιδιά και τους το δείχνουν με κάθε ευκαιρία, είναι πιστά, αφοσιωμένα και δεκτικά στα ερεθίσματα που λαμβάνουν από τους γύρω τους. Τα Havanese είναι καλοπροαίρετα με κάθε φύσης ζώο του περιβάλλοντός του, είτε πρόκειται για γατιά, για σκυλιά, ή για οτιδήποτε άλλο.


    Πέρα από την καθημερινή βόλτα που απαιτείται για να ικανοποιήσει τα κοινωνικά ένστικτα κάθε σκύλου, τα Havanese δεν έχουν μεγάλες απαιτήσεις σχετικά με την άσκησή τους.
    Η περιποίηση του τριχώματος των Havanese οφείλει να είναι καθημερινή ρουτίνα, προκειμένου να διατηρηθεί όμορφο. Ορισμένοι ιδιοκτήτες επιλέγουν να το κουρέψουν για να γλιτώσουν το καθημερινό χτένισμα.
    Χρειάζεται συχνό τσεκάρισμα των αυτιών και των ματιών τους για να προλαμβάνονται οι μολύνσεις. Επίσης, το βούρτσισμα των δοντιών είναι απαραίτητο να ξεκινήσει από μικρή ηλικία, προκειμένου να μην αντιδράσει σε αυτό μεγαλώνοντας.
Τα Havanese είναι μια εξαιρετικά σπάνια ράτσα, με καταγωγή από την Κούβα που κατέληξαν στην Ιταλική και τη Γαλλική Μεσόγειο, όπου έγιναν ιδιαίτερα δημοφιλή στους ευγενείς. Συγγενεύουν με τα Maltese και τα σγουρότριχα Bichon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου