Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Φινλανδικό κυνηγόσκυλο

 Φινλανδικό κυνηγόσκυλο

Προέλευση. Η φυλή, γνωστή από τις αρχές του XVIII αιώνα., Είναι ευρέως διαδεδομένο στη Φινλανδία

Κυνηγετικά σκυλιά - Φινλανδικό κυνηγόσκυλο


Περιγραφή. Αυτό το μεσαίου μεγέθους κυνηγόσκυλο. Ύψος: 55 - 61 cm - αρσενικό, 52 έως 58 εκατοστά - σκύλα. Βάρος 25 kg. Αυτό το σκυλί  είναι δυνατό, αλλά ταυτόχρονα και πολύ έξυπνο. Τα σκυλιά αυτής της φυλής χαρακτηρίζονται από μια στενό  κεφάλι και μια προεξέχουσα μύτη με πλατιά ρουθούνια.

Η ιδιαίτερη γοητεία αυτού του σκύλου μοιάζει εξαιρετικά ασυνήθιστη δώσει αυτιά σετ, κάτι παρόμοιο με τα φτερά. Σύμφωνα με το πρότυπο, θα πρέπει να έχει ένα ισχυρό σαγόνι, κατ 'ευθείαν λεπτό λαιμό, ευρύ στήθος, μικρό στομάχι, έντονα μυϊκά πόδια, ελαστικό μαξιλάρια και μια μάλλον μακρά ουρά, η οποία αφορά μόνο τον ταρσό.

Μαλλί και παχύ τραχιά στην αφή. Μαύρο με λευκές κηλίδες στο κεφάλι, στην κοιλιά, τα ισχία και τα πόδια. Επίσης, τα άσπρα σημάδια θα πρέπει να είναι στο πρόσωπο, το λαιμό, το στήθος, πίσω πόδια και την άκρη της ουράς.

Χαρακτήρων. Φιλικό με τους ανθρώπους που είναι πολύ δραστήρια στο κυνήγι.

Εφαρμογή. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, το σκυλί που χρησιμοποιείται για το κυνήγι λαγού και αλεπούς. . Τα σκυλιά αυτής της φυλής μεγάλης εκτίμησης στη Φινλανδία, αλλά στην πράξη είναι γνωστά μόνο στο σπίτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου