Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Φινλανδικό κυνηγόσκυλο

 Φινλανδικό κυνηγόσκυλο

Προέλευση. Η φυλή, γνωστή από τις αρχές του XVIII αιώνα., Είναι ευρέως διαδεδομένο στη Φινλανδία

Κυνηγετικά σκυλιά - Φινλανδικό κυνηγόσκυλο


Περιγραφή. Αυτό το μεσαίου μεγέθους κυνηγόσκυλο. Ύψος: 55 - 61 cm - αρσενικό, 52 έως 58 εκατοστά - σκύλα. Βάρος 25 kg. Αυτό το σκυλί  είναι δυνατό, αλλά ταυτόχρονα και πολύ έξυπνο. Τα σκυλιά αυτής της φυλής χαρακτηρίζονται από μια στενό  κεφάλι και μια προεξέχουσα μύτη με πλατιά ρουθούνια.

Η ιδιαίτερη γοητεία αυτού του σκύλου μοιάζει εξαιρετικά ασυνήθιστη δώσει αυτιά σετ, κάτι παρόμοιο με τα φτερά. Σύμφωνα με το πρότυπο, θα πρέπει να έχει ένα ισχυρό σαγόνι, κατ 'ευθείαν λεπτό λαιμό, ευρύ στήθος, μικρό στομάχι, έντονα μυϊκά πόδια, ελαστικό μαξιλάρια και μια μάλλον μακρά ουρά, η οποία αφορά μόνο τον ταρσό.

Μαλλί και παχύ τραχιά στην αφή. Μαύρο με λευκές κηλίδες στο κεφάλι, στην κοιλιά, τα ισχία και τα πόδια. Επίσης, τα άσπρα σημάδια θα πρέπει να είναι στο πρόσωπο, το λαιμό, το στήθος, πίσω πόδια και την άκρη της ουράς.

Χαρακτήρων. Φιλικό με τους ανθρώπους που είναι πολύ δραστήρια στο κυνήγι.

Εφαρμογή. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, το σκυλί που χρησιμοποιείται για το κυνήγι λαγού και αλεπούς. . Τα σκυλιά αυτής της φυλής μεγάλης εκτίμησης στη Φινλανδία, αλλά στην πράξη είναι γνωστά μόνο στο σπίτι.

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Cirneco del Αίτνα.

 Cirneco del Αίτνα.

Προέλευση. Απόγονοι των λαγωνικών, έφερε στη Σικελία από την Κυρήνη τρεις χιλιάδες χρόνια πριν. Αναπτύσσοντας μια περιορισμένη περιοχή, αυτή η φυλή έχει έκτοτε παρέμεινε σχετικά καθαρό. Αυτά τα σκυλιά είναι συχνά χρησιμοποιούνται για το κυνήγι στις πλαγιές της Αίτνας.

Κυνήγι Σκύλοι - Cirneco del Αίτνα


Περιγραφή. Ύψος στο ακρώμιο: 46 - 56 cm - αρσενικό, 42 έως 46 - μια σκύλα. Βάρος: 10 έως 12 kg -αρσενικό , από 8 έως 10 κιλά -σκύλα . Αυτά τα  σκυλιά για κυνοδρομίες έχουν κλασικό σχήμα, μυτερό ρύγχος, σάρκα χρώματος μύτη και ίσια μύτη.

Μάτια πορτοκαλί ή γκρι, βαθιά. Τα αυτιά είναι τριγωνικά, άκαμπτο, όρθια. Η ουρά είναι κυρτή . Το μαλλί είναι κοντό,με όλες τις αποχρώσεις του κίτρινου-καφέ με άσπρες ρίγες στο στήθος.

Χαρακτήρας. ευγενείς, ευφυείς, πιστός, ακούραστος, υπάκουος.

Εφαρμογή. Τα σκυλιά αυτής της φυλής είναι κατάληλα για το κυνήγι λαγού, επίσης  μπορεί να εκπαιδευθεί ως retrievers. Παρά το γεγονός ότι αυτό είναι ένα ενεργητικό και το αθλητικό σκυλί, που προσαρμόζεται εύκολα στη ζωή της πόλης, μετατρέπεται σε ένα κομψό και ανεπιτήδευτο σπιτικό κατοικίδιο ζώο.

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Ρωσική Borzoi.

 Ρωσική Borzoi.



Προέλευση. Στη Ρωσία, αυτά τα σκυλιά είχαν κατατεθεί κάποια στιγμή στις αρχές του αιώνα XVII. από την Αραβική Χερσόνησο. Στη συνέχεια, πέρασε με το κόλλεϊ και laphundom.

Κυνοδρομίες - Ρωσίας Borzoi


Περιγραφή. Μέσο ύψος: 75,5 cm - αρσενικό, 71 cm - σκύλα. Ωστόσο, τα μεγαλύτερα σκυλιά είναι ευπρόσδεκτα. Βάρος 34 - 48 κιλά. Αυτά τα σκυλιά μακρύς, λεπτός, στενή κεφαλή, ελαφρώς τοξωτά ρινική γέφυρα με το μαύρο λοβό. Μάτια επίμηκες, σκούρο.

Αυτιά διπλωμένα πίσω. Στήθος στενό. Η πλάτη είναι σύντομη. Η ουρά είναι παραλειφθεί.. Χρώμα λευκό, όλες τις αποχρώσεις του χρυσού, κίτρινο-καφέ με μαύρα σημάδια, ένα χρώμα ή στίγματα.

Χαρακτήρας. Ευγενής, επίμονος, ήσυχο

Εφαρμογή. Πριν από το ΧΙΧ αιώνα. Ρωσική λαγωνικά έχουν γίνει εξαίσια διακοσμητικά σκυλιά, που χρησιμοποιήθηκαν για το κυνήγι λύκων. Έχουν προσαρμοστεί να ζουν σε ένα διαμέρισμα, αλλά πρέπει να κάνουν συχνές και μεγάλες βόλτες.

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Γενειοφόρος κόλλεϊ.

Γενειοφόρος κόλλεϊ.



Προέλευση. Στη Σκωτία, ο γενειοφόρος Collie υπήρχε ήδη κατά τη διάρκεια της Ρωμαϊκής επιδρομές. Στην XVI αιώνα. Ήταν γνωστό στους βοσκούς, και μεταξύ τους ευγενείς, οι ποιητές έχουν συνθέσει τραγούδια γι 'αυτήν. Εξωτερικά, τα σκυλιά αυτής της φυλής μοιάζουν Bobtail.


Περιγραφή. Γενειοφόρο κόλλεϊ - ένα έντονα χτισμένο σκυλί που δεν φαίνεται βαρύ. Ύψος 53-56 εκατοστά Μέσο βάρος των 30 kg. Το κεφάλι είναι ευρύ με ένα μακρύ ρύγχος. Δόντια μεγάλο και άσπρο. Μάτια που καλά χώρια και είναι σε αρμονία με το χρώμα του τριχώματος.

Κρεμαστά αυτιά. Η ουρά είναι παραλείπεται όταν ο σκύλος είναι ήρεμος, είναι επάνω, όταν είναι ενθουσιασμένοι. Γούνα παχιά και τραχιά, με πυκνή μαλακό υπόστρωμα. Χρώμα σχιστόλιθος-γκρι, μπεζ, αποχρώσεις του γκρι, μαύρα στίγματα ή με άσπρη άμμο.


Εφαρμογή. Για αιώνες, ο γενειοφόρος Collie χρησιμοποιήθηκε ως βοσκός. Αυτά τα σκυλιά είναι να αντέξει εύκολα τα πιο βαρύς χειμώνας, εξαιρετικά προσεκτικοί στο έργο τους. Λόγω της φύσης του καλού και χαριτωμένη εμφάνιση, γενειοφόρο κόλλεϊ είναι υπέροχο σπίτι σκυλιά. Τους αρέσει να ζουν σε ένα ρείθρο. Αυτή η φυλή είναι ελάχιστα γνωστό.

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Havanese Bichon

  Havanese Bichon



Το Havanese είναι ένα μικροσκωπικό σκυλάκι με τρίχωμα που το κάνει να φαντάζει μεγαλύτερο απ´ ό,τι στην πραγματικότητα είναι. Έχει μυτερή μουσούδα, μαύρα ρουθούνια και μεγάλα, αμυγδαλωτά μάτια. Το σώμα του έχει ορθογώνιο περίγραμμα και το τρίχωμά του είναι μαλακό και πυκνό σε λευκό, μπεζ, καφέ ή γκρι μονόχρωμο ή με ακανόνιστα πολύχρωμα στίγματα.
Τα Havanese είναι πλασμένα για σκυλάκια συντροφιάς. Πανέξυπνα, με αστείρευτη αγάπη για τα αφεντικά τους, τρυφερό χαρακτήρα και απίστευτη διάθεση για παιχνίδι. Αγαπούν τα παιδιά και τους το δείχνουν με κάθε ευκαιρία, είναι πιστά, αφοσιωμένα και δεκτικά στα ερεθίσματα που λαμβάνουν από τους γύρω τους. Τα Havanese είναι καλοπροαίρετα με κάθε φύσης ζώο του περιβάλλοντός του, είτε πρόκειται για γατιά, για σκυλιά, ή για οτιδήποτε άλλο.


    Πέρα από την καθημερινή βόλτα που απαιτείται για να ικανοποιήσει τα κοινωνικά ένστικτα κάθε σκύλου, τα Havanese δεν έχουν μεγάλες απαιτήσεις σχετικά με την άσκησή τους.
    Η περιποίηση του τριχώματος των Havanese οφείλει να είναι καθημερινή ρουτίνα, προκειμένου να διατηρηθεί όμορφο. Ορισμένοι ιδιοκτήτες επιλέγουν να το κουρέψουν για να γλιτώσουν το καθημερινό χτένισμα.
    Χρειάζεται συχνό τσεκάρισμα των αυτιών και των ματιών τους για να προλαμβάνονται οι μολύνσεις. Επίσης, το βούρτσισμα των δοντιών είναι απαραίτητο να ξεκινήσει από μικρή ηλικία, προκειμένου να μην αντιδράσει σε αυτό μεγαλώνοντας.
Τα Havanese είναι μια εξαιρετικά σπάνια ράτσα, με καταγωγή από την Κούβα που κατέληξαν στην Ιταλική και τη Γαλλική Μεσόγειο, όπου έγιναν ιδιαίτερα δημοφιλή στους ευγενείς. Συγγενεύουν με τα Maltese και τα σγουρότριχα Bichon