Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

ΓΑΤΕΣ ΣΙΑΜ

Οι γάτες του Σιάμ στη αρχή ονομάζονταν ''Βασιλικές'' οι οποίες προήλθαν από το Σιάμ (Ταΐλάνδη). Το 1884 ο βασιλιάς του Σιάμ χάρισε ένα ζευγάρι γάτες Σιάμ στο βρετανό πρόξενο της Μπανγκόκ. Εκείνος τις πήρε μαζί του και έτσι έχουμε τις πρώτες Σιαμέζες στην Αγγλία. Άρχισαν να εμφανίζονται στη τηλεόραση κυρίως σε σόου με γάτες αλλά και σε Αμερικανικά σόου στις αρχές του 20ου αιώνα.

Αυτές οι γάτες έχουν ποικιλία χρωμάτων όπως:

1. Η ποικιλία με τα σκούρα καφέ άκρα που είναι και η πιο γνωστή.

2. Ενώ η ανοιχτόχρωμη ποικιλία με σοκολατί άκρα εμφανίστηκε με το καιρό.

3. Η ποικιλία <<blue point>> (με γαλάζια σημεία) αναγνωρίστηκε επίσημα το 1934.Η blue point είναι γαλαζωπή-λευκή με γκριζογάλαζα σημεία.

4. Η <<chocolate poinΕίναι συνήθως πολύ υγιείς με πολύ καλές διατροφικές ορέξεις. Οι περισσότεροι εκτροφείς συνιστούν ξηρά τροφή υψηλής ποιότητας, και οι περισσότερες γάτες τρώνε όποτε θέλουν χωρίς να κινδυνεύουν να γίνουν υπέρβαρες. Οι μεσήλικες γάτες (μεταξύ 5-10 ετών) είναι αυτές που έχουν τα περισσότερα προβλήματα με το βάρος τους, το οποίο συνήθως ελέγχεται με την αλλαγή της διατροφής σε ένα πρόγραμμα χαμηλής θερμιδικής αξίας.

Δεν χρειάζονται ιδιαίτερη περιποίηση από την πλευρά του ιδιοκτήτη. Η γάτα από μόνη της είναι ικανή να φροντίζει την καθαριότητά της και να είναι περιποιημένη. Ωστόσο, πολλές γάτες απολαμβάνουν το βουρτσίσμα, και είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αφαιρεθούν οι νεκρές τρίχες και να μην καταλήξουν  σε ρούχα ή έπιπλα.Αν και οι παραδοσιακές σιαμέζες γάτες, δεν αποβάλουν υπερβολικό τρίχωμαt>> (με σοκολατί σημεία) αναγνωρίστηκε πιο μετά.

5.Έπειτα το 1955 ακολούθησε η ποικιλία <<lilac point>> (με λιλά σημεία), με την οποία ολοκληρώθηκε η ράτσα. Η lilac point έχει ρόζ-γκριζωπά σημάδια με λευκό σώμα που κάνει τη γάτα να φαίνεται πιο αιθέρια στο χρώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου