Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Γάτα Άγκυρας - Turkish Angora    

Η γάτα Αγκύρας είναι μια από τις αρχαιότερες ράτσες. Εξελίχθηκε φυσικά, χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση στην Ασία. Έφτασε από την Τουρκία πρώτα στην Ιταλία από έναν αρχαιολόγο και εξερευνητή, τον Pietro della Valle "il Pellegrino" και αργότερα στην Γαλλία από τον Nicolas Claude Fabri de Peiresc, συλλέκτη έργων τέχνης.

Η γάτα Αγκύρας είναι μικρές, με λυγερό και ελαφρύ σκελετό, λικνιστό βάδισμα και μακριά, φουντωτή ουρά. Είναι γάτες χαριτωμένες, παιχνιδιάρες, τρυφερές. Είναι μια γάτα που βρίσκεται σε διαρκή κίνηση. Δένεται πολύ με ένα μόνο μέλος της οικογένειας και της αρέσει να το ακολουθεί συνέχεια. Όταν της μιλάει το αφεντικό της κάθεται και ακούει και μερικές φορές φαίνεται να προσπαθεί να απαντήσει με το μιαούρισμά της.

Το τρίχωμα αυτής της γάτας είναι μακρύ, μεταξένιας υφής, λίγο μακρύτερο γύρω από το λαιμό, την ουρά και τα πόδια. Μπορεί να είναι λευκό, μαύρο, μπλε, κρεμ, κόκκινο, Tabby mackerel και blotched, Silver tabby, Red tabby, Brown tabby, Blu tabby, Cream tabby, Tortie, Tortie blu-crema. Το πιο συνηθισμένο χρώμα είναι το λευκό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου