Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Sphynx (γάτα)

Χαρακτηριστικά

Το Sphynx εμφανίζεται να είναι μια άτριχη γάτα, αν και δεν είναι αληθινά άτριχη. Το δέρμα πρέπει να έχει τη σύσταση Δέρμα αιγάγρων. Μπορεί να καλυφθεί με την πολύ μαλακή τρίχα που μπορεί μόνο να περιγραφεί ως fuzz ροδάκινων. Επειδή οι γάτες sphynx δεν έχουν καμία τρίχα για να τους κρατήσουν θερμούς προτιμούν να αγκαλιάσουν επάνω ενάντια σε άλλα ζώα και άνθρωποι, τείνουν ακόμη και να αγκαλιάσουν επάνω και ύπνος με τους ιδιοκτήτες τους κάτω από τις καλύψεις. Η έλλειψη παλτού καθιστά τη γάτα αρκετά θερμή στην αφή. Τα μουστάκια και τα φρύδια μπορούν να είναι παρόντα, είτε ολόκληρος είτε σπασμένος, είτε μπορούν να είναι συνολικά απόντα. Το δέρμα τους είναι το χρώμα η γούνα που τους θα ήταν, και όλη η συνηθισμένη γάτα που χαρακτηρίζει τα σχέδια (στερεό, σημείο, φορτηγό, τιγρέ, tortie, κ.λπ.) μπορεί να βρεθεί σε Sphynx επίσης.

Το Sphynxes έχει γενικά τα wedge-shaped κεφάλια και τους εύρωστους, βαριούς οργανισμούς. Πολλές γάτες αυτής της φυλής αναπτύσσονται κοιλιές δοχείων.

Το Sphynxes είναι γνωστό για την εξωστρεφή συμπεριφορά τους. Επιδεικνύουν ένα υψηλό επίπεδο της ενέργειας, της νοημοσύνης, της περιέργειας, και της αγάπης για τους ιδιοκτήτες τους.

Ενώ sphynx οι γάτες στερούνται ένα παλτό που ρίχνει ή που καλλωπίζει, δεν είναι συντήρηση-ελεύθερες. Τα πετρέλαια σώματος, που θα απορροφώνταν κανονικά από την τρίχα, τείνουν να ενισχύσουν στο δέρμα. Κατά συνέπεια, ο κανονικός καθαρισμός (συνήθως υπό μορφή λουσίματος) είναι απαραίτητος, συνήθως ένα λουτρό εβδομαδιαίως είναι ικανοποιητικός. Η προσοχή πρέπει να ληφθεί για να περιορίσει την έκθεση της γάτας Sphynx στο υπαίθριο φως του ήλιου επί μακρόν, δεδομένου ότι μπορούν να αναπτύξουν ένα ηλιακό έγκαυμα, παρόμοιος με αυτήν της ανθρώπινης έκθεσης. Γενικά, οι γάτες Sphynx δεν πρέπει ποτέ να επιτραπούν υπαίθρια αφύλακτο, δεδομένου ότι έχουν περιορίσει τα μέσα να συντηρηθεί η θερμότητα σωμάτων στις πιό κρύες θερμοκρασίες, και η περίεργη φύση τους μπορεί να τις πάρει στις επικίνδυνες θέσεις ή τις καταστάσεις.

Αν και οι γάτες Sphynx είναι μερικές φορές πιθανά hypoallergenic λόγω της έλλειψης παλτού τους, αυτό είναι όχι πάντα η περίπτωση. Οι αλλεργίες στις γάτες προκαλούνται από τα πετρέλαια σωμάτων και όχι την τρίχα η ίδια γατών. Οι γάτες Sphynx γίνονται ντυμένες με αυτά τα πετρέλαια καθαριμένος, ο οποίος ξεραίνει έπειτα και γίνεται αερομεταφερόμενος. Εκείνοι με τις αλλεργίες γατών μπορούν να αντιδράσουν χειρότερα στην άμεση επαφή με τις γάτες ένα Sphynx από άλλες φυλές. Εντούτοις, οι συγκρουόμενες εκθέσεις μερικών ανθρώπων που ανέχονται επιτυχώς τις γάτες Sphynx υπάρχουν επίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου