Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Τροφή για Κουνέλια


Τροφή για Κουνέλια


     Σχεδόν κάθε φυλλώδες λαχανικό που κάνει καλό και είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά για τον ανθρώπινο οργανισμό, κάνει καλό και στο κουνέλι. Η τροφή των κουνελιών πρέπει να είναι ισορροπημένη και να αποτελείται από αρκετή ποσότητα σανού και λαχανικών σε συνδυασμό με την έτοιμη τροφή για κουνέλια και επαρκής ποσότητα ασβεστίου και βιταμίνης D. Πειραματιστείτε να δείτε τι προτιμάει και δώστε του μικρές ποσότητες κάθε μέρα φροντίζοντας μόνο να είναι ολόφρεσκα.
     -Ένα από τα λαχανικά που δεν πρέπει ΠΟΤΕ να δώσετε στο κουνέλι σας, είναι το κουνουπίδι. Προκαλεί αέρια και καθώς τα κουνέλια δεν μπορούν να τα απωθήσουν μπορεί να προκαλέσει κίνδυνο για την υγεία του.
     -Κάποια προτεινόμενα λαχανικά είναι : Μπρόκολο, μαρούλι, μαϊντανός, καρότα(με την πρασινάδα), άνηθος, βασιλικός, μέντα, σπανάκι, ντομάτα, και σέλινο
     -Τα φρέσκα φρούτα πρέπει να δίνονται σαν 'κέρασμά-επιβράβευση' και σε πολύ μικρές ποσότητες χωρίς υπερβολές. Κάποιες σωστές επιλογές φρούτων είναι : Μήλο, βερίκοκο και ροδάκινο, μπανάνα, κεράσια, δαμάσκηνο, παπάγια, ανανάς, και μούρα.
     Υπάρχουν επίσης ορισμένα ασφαλή για το κουνέλι κομμάτια ξύλου που μπορείτε να του γίνετε, που βοηθάνε στο τρόχισμα των δοντιών.
     -Κλαδιά πορτοκαλιάς ή λεμονιάς
     -Κλαδιά μηλιάς
     -Κλαδιά πεύκου
     -Κλαδιά Ιτιάς
     -Κλαδί τριανταφυλλιάς (αφαιρέστε τα αγκάθια!!)
Καλό είναι να ξεπλύνετε τα παραπάνω με καθαρό νερό (φόβος φυτοφαρμάκων)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου