Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Οργανώστε σωστά το ενυδρείο σας !

Οργανώστε σωστά το ενυδρείο σας !


Στις περισσότερες των περιπτώσεων μπορούμε να τοποθετήσουμε μια ποικιλία διακοσμητικών ψαριών σε ένα ενυδρείο. Θα πρέπει όμως να λάβετε υπ΄'οψιν και τον τρόπο διαβίωσης των ψαριών στο φυσικό τους περιβάλλον. Ποιά ψάρια είναι συμβατά και ποιές είναι οι απαραίτητες συνθήκες νερού για το κάθε είδος; Στη συνέχεια, μπορείτε να βρείτε ορισμένες συμβουλές της sera για την σωστή επιλογή των ψαριών ενυδρείων γλυκού νερού, όπως επίσης και την δημιουργία ενός φανταστικού υδάτινου κόσμου

 Όπως ακριβώς και στον δικό μας κόσμο, το κάθε είδος ψαριού μέσα στον υδάτινο κόσμο του έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά και απαιτήσεις, τα οποία δεν είναι πάντα συμβατά με των υπολοίπων ψαριών. Είναι πολύ σημαντικό επίσης να λαμβάνονται υπόψιν πιθανές οριοθετήσεις  περιοχών διαβίωσης, απαιτήσεις ηρεμίας - ξεκούρασης, διατροφικές συνήθειες των ειδών, και να συνδυάζονται μόνο είδη που μπορούν να συμβιώσουν αρμονικά.
Κοινόβιο ενυδρείο

Στα συγκεκριμένα ενυδρεία συναντώνται ψάρια και φυτά διαφορετικών περιοχών προέλευσης - η επιλογή είναι δική σας, βέβαια υπό ορισμένες συνθήκες. Θα πρέπει να είστε βέβαιοι για την επιλογή συμβατών μεταξύ τους ψαριών, την σωστή ποιότητα και θερμοκρασία του νερού που θα πρέπει να είναι κοινή για όλα τα ψάρια.



Ενυδρεία μεμωνομένων ειδών

Έχετε κάποια ιδιαίτερη προτίμηση σε κάποιο είδος ψαριού; Τα ενυδρεία συνήθως στήνονται με βάση τις συγκεκριμένες απαιτήσεις ενός είδους γεγονός που δεν εξασφαλίζει ότι όλα τα είδη ψάριών ευημερούν στο ίδιο περιβάλλον. Πριν αγοράσετε, βεβαιωθείτε ότι τα ψάρια που πρόκειται να κρατήσετε είναι κατάλληλα για το ενυδρείο συγκεκριμένου είδους


Βοτοπικά Ενυδρεία

Αυτά τα ενυδρεία προσομοιώνουν το φυσικό περιβάλλον κατά το μέγιστο δυνατό. Δημιουργώντας ένα βιοτοπικό ενυδρείο μπορείτε να απολαμβάνετε ένα μοναδικό υποβρύχιο σκηνικό που κάποιοι άλλοι ίσως να μην έχουν ποτέ την δυνατότητα να δούν. Καθώς υπάρχουν συγκεκριμένες απαιτήσεις σε φυτά διακόσμηση και ψάρια όπως επίσης και συγκεκριμένες συνθήκες νερού γι αυτά τα ενυδρεία, μετά το αρχικό στήσιμο είναι αρκετά απροβλημάτιστα. Δημοφιλή βιοτοπικά θέματα προέρχονται από την περιοχή των τροπικών δασών βροχής, τον Αμαζόνιο, και τις Αφρικανικές λίμνες. Υπάρχει πληθώρα επιλογών. Προς το παρόν όμως θα εξετάσουμε το κοινόβιο ενυδρείο, και θα εντρυφύσουμε σε διαφορέτικά στησίματα βιοτόπων αργότερα.


ΣΥΜΒΟΥΛΗ

Κάθε είδος ψαριού προτιμά συγκεκριμένο επίπεδο νερού όπου και περνά τον περισσότερο χρόνο του. Μπορεί να είναι ην επιφάνεια, τα μεσαία στρώματα ή ο βυθός. Θυμηθείτε αυτή την λεπτομέρεια όταν επιλέγετε τα ψάρια σας. Η κατανόηση του χώρου διαβίωσης των ψαριών μπορεί να περιορίσει πιθανό στρες απου μπορεί να προκαλέσει ο υπερπληθυσμός κάποιας ζώνης. Ο βασικός κανόνας είναι 1 λίτρο νερού για κάθε εκ. ψαριού σε τελικό μέγεθος.

Τα περισσότερα διακοσμητικά ψάρια ζούν σε κοπάδια στην φύση και έτσι θα έπρεπε να κρατιούνται σε ομάδες των 6-8 ατόμων στο ενυδρείο αντίστοιχα. Επιπλέον, με τον τρόπο αυτό τα ψάρια μας θα δείχνουν πιο ελκυστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου