Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2011

ΑΠΑΛΟΥΣΑ-APPALOOSA

 ΑΠΑΛΟΥΣΑ-APPALOOSAΤο appaloosa δεν είναι μόνο διαφορετικό από κάθε άλλη φυλή αλλά και το κάθε appaloosa είναι διαφορετικό από κάθε άλλο άλογο. Είναι το ξεχωριστό αποτύπωμα του χρώματός του το οποίο οι λάτρεις των appaloosa ονομάζουν “chrome” που αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι του μύθου γύρω από αυτήν τη φυλή.

Εκείνοι που είναι κάτοχοι ενός appaloosa εκτιμούν τη διαφορά αυτή. Υπάρχουν πολύ περισσότερα γύρω από ένα appaloosa από αυτά που βλέπει κανείς με την πρώτη ματιά. Οι εκτροφείς έχουν δουλεψει σκληρά για να διατηρήσουν τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά των appaloosa. Επιλέγοντας τα κορυφαία στοιχεία εκτέλεσης εντολών και υπακοής/δεκτικότητας/συμμόρφωσης, έχουν αναπτύξει ένα αληθινά εξαιρετικό άλογο. Σήμερα τα appaloosa ανταγωνίζονται στις υψηλότερες βαθμίδες ουσιαστικά οποιουδήποτε αθλήματος που μπορεί κανείς να φανταστει –από το cutting μεχρι την combined training, το reining και το racing. Ενώ ένα appaloosa όχι μόνο ανταπεξέρχεται στις αγωνιστικές απαιτήσεις των αθλητών του σήμερα, καμία άλλη φυλή δεν μπορεί να αντιγράψει τις ιδιότητες/στοιχεία και τα χαρακτηριστικά που καθιστούν το appaloosa μοναδικό. Το appaloosa είναι το άλογο που η φύση προόρισε για να είναι διαφορετικό!


Οι Νεζ περσε Ινδιάνοι της Βορειοδυτικής ενδοχώρας αξίζουν τα εύσημα για τα Απαλούζα που έχουμε σημερα. Ηταν δεινοί ιππείς. Αντιθετα με άλλες φυλές, οι Νεζ περσε ήταν οι μόνοι γηγενείς αμερικανοί που ήταν γνωστοί για το ότι επιλεκτικά ζευγάρωναν τα αλογά τους, χρησιμοποιώντας μόνο τα καλύτερα άλογα για να χτίσουν το κοπάδι τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου