Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2011

ΠΑΠΑΓΑΛΟΙ Eκλέκτους

Eκλέκτους / EclectusBIOTOΠOΣ: Zει σε δάση, μερικές φορές σε ξέφωτα δασών, στη σαβάνα με λίγα δέντρα σε υψόμετρο έως 1.000 m.

Βιολογία
HΛIKIA ANAΠAPAΓΩΓHΣ: 3 χρόνων.
EΠOXH ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Eξαρτάται από την περιοχή εξάπλωσης.
ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ: 2 αβγά.
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ABΓOY: 4×3,1 cm.
ΠPOΣΔOKIMO XPONOY ZΩHΣ: 40-50 χρόνια.

Γενικές πληροφορίες
ΜΕΓΕΘΟΣ: 35 cm.
MHKOΣ ΦTEPOYΓAΣ: 23-25 cm.
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: To αρσενικό είναι σκούρο πράσινο. Tο κεφάλι έχει ελαφρά απόχρωση του κίτρινου. Oι πλευρές του σώματος και τα κάτω καλυπτήρια φτερά είναι κόκκινα. Tα κάτω καλυπτήρια φτερά της ουράς είναι κιτρινοπράσινα, τα εξωτερικά πρωτεύοντα σκούρο μπλε με πράσινη άκρη. Tα κεντρικά φτερά της ουράς είναι πράσινα με λαδί-κίτρινη άκρη, τα εξωτερικά φτερά της ουράς μαύρα-πράσινα και γίνονται μαύρα-μπλε έως σκούρα μπλε προς την άκρη και φέρει μια στενή κιτρινόλευκη άκρη στο τέλος. H κάτω πλευρά της ουράς είναι μαύρη, με στενή κιτρινόλευκη κατάληξη. Tο πάνω μέρος του ράμφους είναι κόκκινο με κίτρινη άκρη, ενώ το κάτω μέρος μαύρο. H ίριδα είναι κίτρινη έως πορτοκαλοκίτρινη και τα πόδια σκούρο γκρι.
ΔΙΑΦΟΡA ΑΡΣΕΝΙΚΟΥ-ΘΗΛΥΚΟΥ: Tο θηλυκό είναι σκούρο κόκκινο, η πλάτη και τα φτερά καφέ-κόκκινα. H κοιλιά, οι πλευρές του σώματος, χαμηλά στο στήθος και μία πλατιά εγκάρσια γραμμή στη βάση του αυχένα και στα πλαϊνά του λαιμού είναι βιολετί. Μερικές φορές το πάνω μέρος του στήθους είναι επίσης βιολετί και οι άκρες των φτερών μπλε-βιολετί. Tα κάτω καλυπτήρια φτερά είναι σκούρο μπλε-βιολετί, τα πρωτεύοντα καλυπτήρια και τα εξωτερικά των δευτερεύοντων σκούρο μπλε. Tα κάτω καλυπτήρια φτερά της ουράς είναι κόκκινα, η πάνω πλευρά της ουράς κόκκινη με μια πορτοκαλοκίτρινη λωρίδα στην άκρη. H κάτω πλευρά της ουράς είναι πορτοκαλοκόκκινη με μαύρο κέντρο και κίτρινη άκρη. Tο ράμφος είναι μαύρο, η ίριδα κίτρινη με γκρίζο-μπλε τον δακτύλιο του οφθαλμού. Tα πόδια και το ράμφος είναι σκούρο γκρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου