Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2011

Pινκ-νεκ Πάρακιτ

Pινκ-νεκ Πάρακιτ / Indian (Rose) Ring-necked ParakeetBIOTOΠOΣ: Συναντάται σε όλους του τύπους των ανοιχτών περιοχών με δέντρα, σε ξηρά δάση, σε καλλιεργημένες περιοχές, σε αστικές περιοχές, σε πάρκα και σε κήπους. Περιστασιακά βρίσκεται σε κοινούς ανοιχτούς χώρους στις πόλεις.

Βιολογία
EΠOXH ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Στην Iνδία από Δεκέμβριο έως Μάιο, στη Σρι Λάνκα από Nοέμβριο έως Iούνιο, στην Aφρική από Aύγουστο έως Nοέμβριο.
ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ: 2-6 αβγά.
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΠΩΑΣΗΣ: 21-24 ημέρες.
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ABΓOY: 3,1×2,4 cm.

Γενικές πληροφορίες
ΜΕΓΕΘΟΣ: 40 cm.
MHKOΣ ΦTEPOYΓAΣ: 14-16 cm.
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: O γενικός χρωματισμός είναι πράσινος. Tο πρόσωπο, η κοιλιά και τα κάτω καλυπτήρια φτερά είναι κιτρινοπράσινα. O αυχένας και το πίσω μέρος του κεφαλιού έχει αποχρώσεις του μπλε-βιολετί. Το πηγούνι, η γραμμή στα μάγουλα, η στενή λωρίδα από τη βάση του ράμφους στα μάτια είναι μαύρα. Στον αυχένα έχει μια στενή ροζ-κόκκινη γραμμή, η πάνω πλευρά των μεσαίων φτερών της ουράς είναι μπλε με πρασινοκίτρινες άκρες. Tα εξωτερικά φτερά είναι πράσινα, η κάτω πλευρά των εξωτερικών φτερών της ουράς λαδί-κίτρινα και τα μεσαία μαύρα. Το ράμφος είναι μαύρο-κόκκινο, η ίριδα κιτρινόλευκη και τα πόδια γκρι-πράσινο.
ΔΙΑΦΟΡΑ ENHΛIKOY-ANHΛIKOY: Τα νεαρά μοιάζουν με τα θηλυκά όμως διαφέρουν στο ράμφος που είναι ανοιχτό ωχροκόκκινο. Τα μάτια είναι γκριζωπά και η ουρά πολύ κοντή. Τα αρσενικά άτομα αποκτούν τις λωρίδες στο λαιμό (κολάρο) στο 3 έτος της ηλικίας τους.
ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΡΣΕΝΙΚΟΥ-ΘΗΛΥΚΟΥ: Tο θηλυκό δεν φέρει τη μαύρη γραμμή στα μάγουλα και τη ροζ λωρίδα στο σβέρκο. O αυχένας έχει αποχρώσεις του μπλε-βιολετί και τα μεσαία φτερά της ουράς είναι κοντύτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου