Κυριακή, 27 Μαρτίου 2011

Χάμστερ

Χάμστερ


Τα χάμστερ είναι τα πιο αγαπητά και πιο χαριτωμένα ζώα από την οικογένεια των τρωκτικών. Είναι από τη φύση τους νυκτόβια ζωάκια και συνήθως δραστηριοποιούνται νωρίς το ξημέρωμα και αργά το απόγευμα. Τα χάμστερ είναι ζωηρά, φιλικά, πάντα κεφάτα, γεμάτα ενέργεια και σας προκαλούν να ασχολείστε συνέχεια μαζί τους.

Είναι πανεύκολα στη φροντίδα τους για αυτό ακόμη και μικρά παιδιά μπορούν να τα έχουν και να τα περιποιούνται. Δεν είναι συνηθισμένα στο νερό και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τα κάνετε μπάνιο γιατί θα κρυολογήσουν. Για να μη γίνουν μεγάλα τα δοντάκια τους και τα εμποδίζουν στο φαγητό καλό είναι να τα δίνετε να δαγκώνουν κάτι σκληρό, όπως τα κράκερς.
Τα χάμστερ συνήθως κρύβουν την τροφή στα κλουβιά τους έτσι ώστε να την έχουν εύκαιρη σε περίπτωση ανάγκης. Η σωστή διατροφή τους περιλαμβάνει θρεπτικές ουσίες πλούσιες σε βιταμίνες, πρωτεΐνες, φυτικά λίπη και λευκώματα. Όπως όλα τα τρωκτικά τους αρέσουν πολύ τα φρέσκα φρούτα, λαχανικά καθώς και λιχουδιές που διατίθενται άφθονες και αποκλειστικά για αυτά στο εμπόριο.

Τα χάμστερ έχουν αναρριχητικό χάρισμα, ακροβατικές ικανότητες και τους αρέσει πολύ το τρέξιμο. Τα κλουβιά τους καλό είναι να είναι εξοπλισμένα με μια σταθερή ρόδα για τρέξιμο, με τραμπάλα και με πολλά παιχνίδια για να διοχετεύουν την ενεργητικότητά τους. Επίσης τα χάμστερ χρειάζονται ένα ήσυχο μέρος για ύπνο έτσι ώστε να μπορούν να κοιμηθούν ανενόχλητα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου