Κυριακή, 27 Μαρτίου 2011

Σκίουροι

Σκίουροι


Τα σκιουράκια είναι πανέξυπνα και συμπαθέστατα ζωάκια που εντυπωσιάζουν με την παιχνιδιάρικη διάθεσή τους. Κατά τη διάρκεια της ημέρας σφύζουν από ενέργεια, το μεσημέρι συνήθως παίρνουν έναν υπνάκο και συνεχίζουν το παιχνίδι μέχρι το σούρουπο. Σημαντικό ρόλο στην επικοινωνία τους αλλά και στο παιχνίδι καταλαμβάνουν τα κουνήματα της ουράς.

Τα σκιουράκια φροντίζουν από μόνα τους για την καθαριότητά τους. Ωστόσο χρειάζονται να τους αφιερώσετε χρόνο για την εξημέρωσή τους καθώς είναι περισσότερο ντροπαλά και διστακτικά από τα άλλα ζωάκια. Τα σκιουράκια είναι ανθεκτικά ζωάκια, σπάνια αρρωσταίνουν αλλά αγχώνονται και στρεσάρονται εύκολα. Το χειμώνα είτε πέφτουν σε χειμερία νάρκη είτε δεν είναι τόσο ενεργητικά όσο τους υπόλοιπους μήνες.
Τα σκιουράκια είναι παμφάγα κατοικίδια. Η διατροφή τους αποτελείται από ξηρούς καρπούς, φρούτα, λαχανικά, μικρά ερπετά, έντομα ακόμα και μικρά πουλιά. Τα σκιουράκια έχουν την τάση να παχαίνουν για αυτό καλό να τους δίνετε μικρές ποσότητες σε ξηρούς καρπούς. Συνήθως κρύβουν το φαγητό τους σε διάφορες γωνιές και αποθηκεύουν όσο μπορούν στα μάγουλά τους για να το φάνε αργότερα με την ησυχία τους.

Τα σκιουράκια είναι ευέλικτα, κινούνται αστραπιαία και τρυπώνουν παντού. Χρειάζονται μεγάλα κλουβιά με κλαδιά για να σκαρφαλώνουν και να κρύβονται και πολλά παιχνίδια για να απασχολούνται, να τρέχουν και να μη βαριούνται. Τα κλουβιά τους καλό είναι να έχουν ύψος και να τοποθετούνται σε σημεία προφυλαγμένα από ακραίες θερμοκρασίες κρύου ή ζέστης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου